Zonnepanelen / Windmolen

Zonnepanelen / Windmolen

Zonnepanelen of een windmolen Zuid-Holland, Geveke Elektrotechniek Schiedam

Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken, maar er is nog een alternatief. Een windmolen op of bij uw bedrijf versterkt de duurzame bedrijfsvoering voor de buitenwereld. Daarnaast kan windenergie de vraag opvangen als de zon niet schijnt. Zo wekt u bijvoorbeeld ook ‘s nachts energie op. Geveke Elektrotechniek uit Schiedam rekent de voordelen voor u uit, geeft advies op maat en installeert uw zonnepanelen of plaatst de windmolen op uw pand of terrein. Ons werkgebied is heel Zuid-Holland.

Waarom zonnepanelen?

Aan het gebruik van zonnepanelen zitten veel voordelen.
– U bent minder afhankelijk van energieleveranciers. Naast de investering, is de energie die zonnepanelen genereren is gratis.
– U draagt bij aan een schoner milieu. De CO2 uitstoot wordt verlaagd.
– Een lagere energierekening. De zonnepanelen zijn besparend en als u elektriciteit over heeft, geeft u dat terug aan het netwerk en ontvangt het weer als het nodig is. Dat heet salderen.
– Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. De zonnepanelen worden geïnstalleerd en vervolgens jaarlijks gecontroleerd.
– Zonnepanelen gaan wel 40 jaar mee. U bent dus voor een lange tijd verzekerd van een duurzame energiebron.
– De investering heeft u binnen 5 tot 10 jaar terugverdiend.

 

 

Waarom een windmolen?

Windmolens zijn minder algemeen dan zonnepanelen. Toch zijn er voldoende redenen om voor een windmolen te kiezen. Met een windmolen wekt u energie op, ook als het donker is of als de zon niet schijnt. Daarnaast versterkt een windmolen het duurzame karakter van uw bedrijf. Een windmolen op het bedrijf of het terrein trekt de aandacht en vestigt de aandacht op uw bedrijf.

De voordelen van het opwekken van energie voor zakelijk gebruik

De overheid beloont ondernemers die investeren in energiebesparende technieken of duurzame energie. U betaalt daardoor maar een klein deel van de daadwerkelijke kosten van de investering. U kunt in een gunstig geval uw investering binnen vier jaar terugverdienen.

Een fiscaal voordeel geeft de Energie Investerings Aftrek (EIA). Met het gebruik van deze aftrek kunt u 41,5% van de investeringskosten aftrekken van uw fiscale winst. Dit levert u meteen een belastingvoordeel op.

Verder kan er ook gebruik gemaakt worden van de Kleinschaligheids Investerings Aftrek (KIA). Deze aftrek is weergegeven in een percentage. De hoogte van dit percentage hangt af van het geïnvesteerde bedrag in uw onderneming.

Wilt u meer weten over de installatie van zonnepanelen of een windmolen bij uw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

010 426 8447    010 426 8447
    info@gevekeelektro.nl