Domotica

Domotica

Domotica, huisautomatisering in huis en zorg

De nieuwste technologie op het gebied van wonen is domotica. Met domotica systemen automatiseert u uw verlichting, verwarming, ventilatie, beveiliging en nog veel meer. Daarnaast wordt domotica veel in de zorg toegepast. De domotica systemen van Geveke Elektrotechniek zorgen voor gemak, comfort en duurzaamheid in uw huis en ondersteunen zorgtaken. Wij zijn gevestigd in Schiedam en plaatsen veel domotica installaties in de kustplaatsen zoals Oostvoorne, Rockanje en Brielle.

Wat is domotica?
Domotica zorgt voor de integratie van verschillende installaties zoals verlichting, (camera) beveiliging, verwarming, ventilatie en audio of video. Domotica maakt wonen aangenamer, comfortabeler, bespaart energie, draagt bij aan duurzaamheid en kan voor extra veiligheid zorgen bij zowel aan- als afwezigheid. Al uw apparaten zijn via uw smartphone, tablet of bedieningspaneel te bedienen. Bent u vergeten de verwarming lager te zetten en u bent niet thuis? Met domotica zet u op afstand uw verwarming lager.

Grofweg zijn er twee belangrijke segmenten voor domotica. Zo zijn er toepassingen voor in huis, die het comfort vergroten en voor veiligheid zorgen, en zijn er toepassingen voor in de zorg.

VOORBEELDEN VAN DOMOTICA VOOR THUIS

– Bij vertrek schakelt u het alarm in, automatisch gaat de verlichting uit, wordt het koffiezetapparaat uitgeschakeld en gaat de verwarming naar de nachtstand. ’s Avonds kan er aanwezigheid gesimuleerd worden.

– Verlichting die automatisch aangaat als u de kamer binnenloopt.

– Zonneschermen die automatisch in of uit gaan als de zon de woning in schijnt.

– De gordijnen kunnen automatisch sluiten als het donker wordt, of u doet dit via uw tablet.

– Als u op weg naar huis bent, dan kunt u de verwarming hoger zetten, zodat het aangenaam warm is als u thuis komt.

– Beveiligingscamera’s die op afstand, met de smartphone, kunnen worden bekeken als bijvoorbeeld het alarm afgaat

VOORBEELDEN VAN DOMOTICA VOOR DE ZORG

– Indien u ’s nachts uit bed stapt, gaat het licht onder uw bed aan zodat u kunt zien waar u heen moet. Op de gang en in de badkamer gaat zachtjes het licht branden, zodat uw partner niet wakker wordt van het licht. Bij terugkeer in bed zal met de schakelaar het licht automatisch doven.

– Een paniekknop voor ouderen, waardoor het niet alleen comfortabeler, maar ook mogelijk is om langer zelfstandig te blijven wonen. De nooddiensten worden dan automatisch gealarmeerd.

– Met bewegingsmelders en camera’s kunnen noodsituaties snel beoordeeld worden.

– De intercom kan eenvoudig met de tablet worden bediend.

– Tijdschakelaar voor de kookplaat, zodat deze automatisch, na een bepaalde tijd uit gaat.

DOMOTICA SAMENGEVAT:

Duurzaamheid. U bepaalt waar verwarming en koeling nodig is. Het systeem geeft daarbij aan wat u verbruikt. Hierdoor kunt u met één druk op de knop zien waarop u kan besparen.
Comfort. Met uw smartphone, tablet of bedieningspaneel heeft u controle over het hele huis of pand.
Zorg. Domotica kan u ondersteunen in huis, waardoor u langer thuis kan blijven wonen

De mogelijkheden met domotica zijn oneindig groot en zijn volledig aan te passen aan uw wensen. Geveke kijkt graag met u naar de mogelijkheden. Neem contact met ons op.

 

010 426 8447    010 426 8447
    info@gevekeelektro.nl